Koffie Express

Onderhoud en service

Naast de juiste keuze van een koffiesysteem is onderhoud een belangrijk aspect om aandacht aan te besteden.

De gekwalificeerde onderhoudsmonteurs van Koffie Express zijn ervoor opgeleid om uw koffieapparaat, conform de fabrieksinstructies, te onderhouden. Bij de levering van uw koffiesysteem krijgt u uiteraard een uitgebreide instructie voor de dagelijkse werkzaamheden. Afhankelijk van uw systeem en het aantal kopjes, moet u denken aan het volgende onderhoud:

Vriesdroog koffie systemen

Dit systeem vraagt weinig onderhoud. Dagelijks dient u zelf de onderhoudsknop in te drukken en het systeem reinigt zichzelf. Bijvullen naar behoefte en u kunt weer heerlijke koffie serveren. In ieder geval moet het apparaat een keer per jaar door een monteur gezien worden. Mocht er veel koffie gezet worden, moet de monteur een keer extra langskomen.

Liquid koffie systemen

Dit Douwe Egberts systeem vergt net als het vriesdroogsysteem weinig onderhoud van de monteur. Een keer per jaar is veelal voldoende. Dagelijks dient u zelf het apparaat te spoelen. Voor het bijvullen volstaat het verwisselen van de lege verpakking voor een volle.

Freshbrew koffie systemen

Dit systeem is voorzien van een knop om het dagelijks spoelen eenvoudig te houden. Wij van Koffie Express adviseren om een keer per week de brewer (soort filter) grondig te reinigen. Zo blijft uw koffie smakelijk en uw apparaat in goede conditie. U kunt de verse koffie op basis van verbruik eenvoudig bijvullen. Hoe vaak een monteur uw apparaat moet zien, is afhankelijk van het gebruik. Dit zal minstens een keer per jaar zijn.

Verse bonen koffie systemen

Het bonensysteem vraagt wat meer onderhoud om een lekker √ębakkie√≠ te kunnen blijven zetten. Dagelijks spoelt u het apparaat met de daarvoor bestemde knop. Een keer per week is de brewer aan de beurt. Deze moet u dan grondig reinigen met een speciaal reinigingsmiddel. Als u tijdig de bonen bijvult, blijft u verzekerd van een smakelijke kop koffie. De monteur komt er gemiddeld twee keer per jaar aan te pas, uiteraard ook weer afhankelijk van het aantal gezette kopjes koffie.

Koffie Express heeft al jaren de expertise in huis om de dagelijkse verzorging van uw automaten uit handen te nemen. Een vakkundig operator reinigt en vult de automaat bij. Daarnaast voert hij of zij tevens preventief onderhoud uit. Zo bent u verzekerd van een optimale kwaliteit van de consumpties en een goed functionerende automaat.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op.